11 mars 2011

Tsunamin i Japan

Sitter och tittar på CNN där de sänder live från Japan, där ett jorskalv som mätte 8,9 på Richterskalan (det finns endast två skalv som varit starkare, det ena skalvet som orsakade tsunamin i thailand 2004) skapat en Tsunami med minst 10 meter höga vågor som svept in över landet och dragit med sig fartyg, lador och bilar.


Alla kustländer kring stilla havet kan vänta sig vissa konsekvenser av denna tsunami och de sa nyss på CNN att vågorna är stora nog att skölja över hela öar och ögrupper. 14:07 svensk tid beräknas tsunamin nå Hawaii och USA:s västkust (?). De säger också på CNN att länder kan komma att drabbas upp till 21 timmar efter själva jordbävningen.




Det ska även vara ett kärnkraftverk i Japan som har brunnit, men man ska ha släckt branden och stängt ned kärnkraftverken. Dock verkar kärnkraftverken ha svårt att kyla ned sina reaktorer, så det kan blir dubbelt så stor skada. Branden ska dock vara släckt.


En annan sak jag funderade på är att i aftonbladet häromdagen skrev man att en supermåne ska passera jorden den 19:e mars.  De skriver bland annat såhär: 
"Supermånar kommer med jämna mellanrum, och har enligt Daily Mail tidigare sammanfallit med extrema väderförhållanden flera gånger. Jordbävningen och tsunamin i Indiska oceanen 2004 inträffade till exempel bara ett par veckor före den senaste supermånen."

Läs hela artikeln HÄR


Snacka om panik alltså, stackars människor som drabbas av detta. Dock går det inte att undvika, det är ett natrufenomen som vi aldrig kommer kunna förhindra... 


Är detta domedagen?



1200 twitterinlägg om detta... i minuten!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sidvisningar förra veckan

Daisypath Anniversary tickers PitaPata Cat tickers PitaPata Cat tickers